۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۰۴
سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
کد خبر: ۸۰۰۰۸
محمد درویش در گفت‌وگو با فراز

درویش: ۱۷۵ نماینده در موافقت با نوری قزلجه ثبت نام کردند | راه برون رفت از بحران کشاورزی ارتقای تکنولوژی است

درویش: ۱۷۵ نماینده در موافقت با نوری قزلجه ثبت نام کردند | راه برون رفت از بحران کشاورزی ارتقای تکنولوژی است
«محمد درویش»: مطابق با سند امنیت غذایی کشور که تیرماه سال گذشته به تصویب رئیس‌جمهور پیشین رسید، در طول یک سال اخیر، مصرف آب در بخش کشاورزی باید دست‌کم ۳ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا می‌کرد. مسئولان باید گزارش کار خودشان را در تیرماه اعلام می‌کردند و می‌گفتند که اگر این برنامه موفق نبوده، کدام دستگاه‌ها مقصر بوده‌اند. با این همه اما خودشان را به راه دیگری زده‌اند.

پس از معرفی اعضای کابینه توسط مسعود پزشکیان، وزرای پیشنهادی دولت با حضور در کمیسیون‌های تخصصی مجلس به تشریح برنامه‌های خود و پاسخ به سوالات نمایندگان ملت پرداختند. کار بررسی صلاحیت این افراد برای تصدی وزارتخانه‌های مختلف دولت، از صبح روز شنبه، ۲۷ مرداد ۱۴۰۳، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شده و تا روز چهارشنبه ادامه دارد.

دیروز، صلاحیت «غلامرضا نوری قزلچه» به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در مجلس شورای اسلامی بررسی شد. او که از آذربایجان شرقی می‌آید، سابقه حضور در این وزارتخانه به عنوان مشاور وزیر جهاد کشاورزی و همچنین سه دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد. تخصص نوری قزلچه در زمینه کارشناسی کشاورزی و دامپروری است اما در مجلس به عنوان رئیس و سخنگوی فراکسیون مستقل ولایی فعالیت داشت.

فراز با «محمد درویش»، کنشگر حوزه محیط زیست و پژوهشگر، در رابطه با چالش‌های وزارت جهاد کشاورزی گفتگو کرده است.

درویش در توضیح چالش‌های وزارت جهاد کشاورزی گفت: «مهم‌ترین چالش وزارت جهاد کشاورزی، مقاومت آن در اجرای سند امنیت غذایی کشور است که تیرماه سال گذشته به تصویب ابراهیم رییسی، در مقام رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و به نهاهای مربوطه ابلاغ شد. با این حال،‌ بدنه وزارت جهاد کشاورزی و حتی وزیر قبلی،‌ آقای ساداتی‌نژاد، با این سند مخالف هستند و هیچ نوع تلاشی برای اجرای این سند نکرده‌اند. مطابق این سند، در طول یک سال اخیر، مصرف آب در بخش کشاورزی باید دست‌کم ۳ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا می‌کرد و مسئولان گزارش کار خودشان را در تیرماه اعلام می‌کردند و می‌گفتند که اگر این برنامه موفق نبوده، کدام دستگاه‌ها مقصر بوده‌اند، اما خودشان را به راه دیگری زده‌اند.»

او گفت: «امیدوارم وزیر جدید مسئولیت بگیرد؛ مطابق با این سند باید در یک افق هشت ساله یعنی تا ۱۴۱۱، مصرف آب در بخش کشاورزی باید سی میلیارد متر مکعب کاهش بیدا کند. وزارت جهاد کشاورزی به جای انکار این اعداد و ارقام باید مصرف آب در بخش کشاورزی را کاهش دهد، سراغ ارتقای بخش کشاورزی برود و از روش‌های هیدروپونیک استفاده کند تا بتوانیم بدون آسیب دیدن امنیت غذایی کشور، منابع آبی خودمان را کاهش دهیم. در رده‌های بعدی البته باید مصرف سموم در بخش کشاورزی کاهش پیدا کند و تمهیداتی در نظر گرفته شود که کشاورزان متوجه شوند باید به سمت کشاورزی بدون خاک‌ورزی بروند.»

درویش گفت: «بخشی از آتش‌سوزی‌هایی که در مناطق جنگلی زاگرس رخ می‌دهد، به این دلیل است که کشاورزان همچنان فکر می‌کنند باید باقی‌مانده محصول را بسوزانند. این مسئله نشان می‌دهد که معاونت ترویج وزارت کشاورزی نتوانسته اعتماد کشاورزان را آن طور که لازم است جلب کند و آن‌ها حرف‌های کارشناسی این وزارتخانه را قبول نمی‌کنند. بنابراین، وزارت کشاورزی باید به ارتقای دستگاه منابع طبیعی کشور بپردازد، یگان مجهزی برای اطفای حریق ایجاد کند، و اقتدار ازدست‌رفته سازمان منابع طبیعی را به آن بازگرداند. تنها در این صورت است که می‌توانیم با حفظ موجودیت داشته‌های جنگلی، توان زیست‌پذیری کشور را افزایش دهیم، نرخ فرسایش خاک را کم کنیم و مانع نابودی تالاب‌ها شویم.»

این کنشگر حوزه محیط‌‌ زیست گفت: «متاسفانه وزارت کشاورزی امروز خود را مقابل سازمان منابع طبیعی می‌بیند در حالی که این سازمان دوست واقعی کشاورزی ماست. اگر وضعیت منابع طبیعی خوب باشد، کشاورزی تاب‌آور است. دریاچه ارومیه وقتی از دست رفت، کشاورزی هم از دست رفت در صورتی که یکی از عوامل مهم نابودی دریاچه ارومیه تولید بیش از ظرفیت منطقه بود. با این حال، مدیران این منطقه به این که تولید سیب افزایش پیدا کند، افتخار می‌کردند. این‌ها بحران‌هایی است که وزارت کشاورزی و وزیر جدید با آن‌ها روبرو هستند.»

درویش در مورد تغییر الگوی معیشتی کشاورزان گفت: «با استناد به سند امنیت ملی غذایی ایران، راه برون رفت از این بحران این است که کشاورزی به سمت ارتقای تکنولوژی و استفاده از فناوری‌های به روز و سیستم‌های هیدروپونیک و هیدروکالچر برود و تولید را در واحد سطح افزایش دهد. به این ترتیب، کشاورزی می‌تواند سودده باشد، مصرف آب در این بخش کاهش پیدا کند و یک معادله برد-برد برای آن تعریف شود. ما باید به سمت تبدیل کشاورزی‌های زیان‌ده و خسارت‌بار مانند گله‌داری سنتی به کندوداری برویم و بازار کار و صادارت عسل را فراهم کنیم تا مشکل زیان‌دهی بخشی از کشاورزان و دام‌داران را حل کنیم. وزارت جهاد کشاورزی باید تلاش کند کشت و صنعت‌های دارویی را به جای زراعت دیم در زاگرس رواج دهد و نرخ فرسایش خاک را کنترل کند.»

درویش در مورد «غلامرضا نوری قزلچه» گفت: «۱۷۵ نماینده مجلس در موافقت با ایشان ثبت‌نام کردند؛ این در ادوار گذشته بی‌سابقه است و تاکنون پیش نیامده است که تعداد موافقان یک وزیر برای سخنرانی حتی به این تعداد برسد. این را به فال نیک می‌گیرم و احتمالا ایشان با بالاترین رای انتخاب خواهد شد. این بدان معناست که در مورد ایشان نوعی وفاق بین چپ و راست شکل گرفته که لابد عملکردشان خوب است. امیدوارم از این سرمایه اجتماعی و از این حمایت احزاب و گروه‌های مختلف استفاده کنند و با قاطعیت بیشتری جراحی را که باید در وزارت کشاورزی صورت گیرد، جلو ببرند».

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی